Boerenkool eetbaar
Geschiedenis
Oudheid
Middeleeuwen
Naamgeving
Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :
Nederlandse benaming :
Duitse benaming :
Franse benaming :
Engelse benaming :
Volksbenaming :
Krulkool, Palmkool : deze benamingen wijzen op de speciale groei en bladvorm.
Kenmerken
kenmerken | |
---|---|
hoogte | |
bloeitijdstip | |
bloemkleur | |
blad | |
inhoud | |
geur | |
smaak |
bloeiwijze :
blad :
groeiwijze :
Vindplaats
Standplaats
Combinatieteelt positief
Combinatieteelt negatief
Teelt
zaaien :
stekken :
scheuren :
Onderhoud
Oogst
Het voordeel bij deze koolsoort is dat je een jaar lang de bladeren kan blijven oogsten. Omwille van de beperkte oogst in de winter wordt de oogst vaak zoveel mogelijk voor de winter behouden. De smaak is ook vaak net iets geraffineerder wanneer er eens vorst over gegaan is.
Bewaren
Gebruik
delen
- blad
inhoud
gerechten
- puree met boerenkool/stoemp
Tuinontwerp
Aanleg
Soorten
Verwante soorten
Meer info
Bezoeken :
Boeken :
Sites :