Boerenkool eetbaar

Geschiedenis

Oudheid

 

Middeleeuwen

 

Naamgeving

Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :

Nederlandse benaming :

Duitse benaming :

Franse benaming :

Engelse benaming :

Volksbenaming :

Krulkool, Palmkool : deze benamingen wijzen op de speciale groei en bladvorm. 

Kenmerken

kenmerken
hoogte
bloeitijdstip
bloemkleur
blad
inhoud
geur
smaak

bloeiwijze :

blad :

groeiwijze :

Vindplaats

 

Standplaats

 

Combinatieteelt positief

 

Combinatieteelt negatief

 

Teelt

zaaien :

stekken :

scheuren :

 

Onderhoud

 

Oogst

Het voordeel bij deze koolsoort is dat je een jaar lang de bladeren kan blijven oogsten. Omwille van de beperkte oogst in de winter wordt de oogst vaak zoveel mogelijk voor de winter behouden. De smaak is ook vaak net iets geraffineerder wanneer er eens vorst over gegaan is.

Bewaren

 

Gebruik

delen

  • blad

inhoud

gerechten

  • puree met boerenkool/stoemp

Tuinontwerp

 

Aanleg

 

Soorten

 

Verwante soorten

 

Meer info

Bezoeken :

 

Boeken :

 

Sites :