Snijsla

Het grote verschil en tevens ook het grote voordeel van snijsla tegenover gewone sla, is het feit dat men van deze sla kan blijven oogsten doorheen het ganse seizoen. Je oogst ze niet met wortel en al, maar plukt de blaadjes naar eigen behoefte.

Geschiedenis

Oudheid

Omtrent onze jaarrekening raakt snijsla in het gebruik.

Vermeerdering

Zaaien kan perfect in de volle grond of in bakjes waarin voldoende rijke grond zit. Werk de zaadjes niet te diep onder, maar wrijf er alleen een beetje aarde over. Druk deze dan wel stevig aan, zodat er een goed contact onstaat. Geef vervolgens voldoende water, maar doet dit wel voorzichtig a.d.h.v. een broeskop zodat de zaden niet wegspoelen.
Zaai niet vanuit het zakje, want dan verlies je de controle over waar het zaad moet vallen. Doe dit beter vanuit de hand of gebruik een zaadverdeler.
Na een kleine drie weken zijn de eerste blaadjes opengegaan, en dit zorgt er dan wel voor dat we moeten gaan uitdunnen en verspenen zodat de zaailingen elkaar niet verdringen. Bij snijsla zetten we ze op een uiteindelijke afstand van slechts één centimeter. Indien er hierbij al plantjes zijn die te zwak uitgegroeid zijn, om ze verder uit te planten, gooi deze dan niet direct weg, maar geniet reeds van uw eerste hopelijk schamele oogst.