Rode Biet Eetbaar

Geschiedenis

Oudheid

 

Middeleeuwen

 

Naamgeving

Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :

Nederlandse benaming :

Duitse benaming :

Franse benaming :

Engelse benaming :

Volksbenaming :

Kenmerken

kenmerken
hoogte
bloeitijdstip
bloemkleur
blad
inhoud
geur
smaak

bloeiwijze :

blad :

groeiwijze :

Vindplaats

 

Standplaats

 

Combinatieteelt positief

 

Combinatieteelt negatief

 

Teelt

zaaien :
Rode biet kan men beginnen zaaien in volle grond vanaf april (kiemtemp. 8°C). Vroege rassen of rassen die moeilijk doorschieten kunnen we voorzaaien in een koude bak of onder bescherming. Zaaien doen we op 5cm. afstand voor de kleine rassen en 10cm. voor de grotere knollen. Maak de geul 2,5cm. diep en laat 15cm. tussen de rijen.  Na 2 weken is er reeds opkomst, waarbij we zonodig kunnen uitdunnen

Onderhoud

 

Oogst

 

Bewaren

 

Gebruik

delen

  • alle delen zijn eetbaar

inhoud

gerechten

Tuinontwerp

 

Aanleg

 

Soorten

Verwante soorten

 

Meer info

Bezoeken :

 

Boeken :

 

Sites :