Rode Biet Eetbaar
Geschiedenis
Oudheid
Middeleeuwen
Naamgeving
Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :
Nederlandse benaming :
Duitse benaming :
Franse benaming :
Engelse benaming :
Volksbenaming :
Kenmerken
kenmerken | |
---|---|
hoogte | |
bloeitijdstip | |
bloemkleur | |
blad | |
inhoud | |
geur | |
smaak |
bloeiwijze :
blad :
groeiwijze :
Vindplaats
Standplaats
Combinatieteelt positief
Combinatieteelt negatief
Teelt
zaaien :
Rode biet kan men beginnen zaaien in volle grond vanaf april (kiemtemp. 8°C). Vroege rassen of rassen die moeilijk doorschieten kunnen we voorzaaien in een koude bak of onder bescherming. Zaaien doen we op 5cm. afstand voor de kleine rassen en 10cm. voor de grotere knollen. Maak de geul 2,5cm. diep en laat 15cm. tussen de rijen. Na 2 weken is er reeds opkomst, waarbij we zonodig kunnen uitdunnen
Onderhoud
Oogst
Bewaren
Gebruik
delen
- alle delen zijn eetbaar
inhoud
gerechten
Tuinontwerp
Aanleg
Soorten
Verwante soorten
Meer info
Bezoeken :
Boeken :
Sites :