Chinese Bieslook Eetbaar

Geschiedenis

Oudheid

Al sinds 4000 jaar terug is er melding van het gebruik van Chinese bieslook. 

Naamgeving

Officiële benaming :
Familie :
Geslacht : Allium
Soortnaam : Tuberosum

Nederlandse benaming :
Chinese bieslook

Duitse benaming :

Franse benaming :

Engelse benaming :

Volksbenaming :

Plantlore

Volksgeloof

 

Plaatsnamen

 

Symboliek

Kenmerken

kenmerken
hoogte
bloeitijdstip nazomer
bloemkleur
blad platte stengels
inhoud
geur
smaak tussen knoflook(scherp) en bieslook (flauw)

bloeiwijze :

blad :

groeiwijze :

Vindplaats

 

Standplaats

 

Combinatieteelt positief

 

Combinatieteelt negatief

 

Teelt

zaaien :

stekken :

scheuren :

 

Onderhoud

 

Oogst

 

Bewaren

 

Gebruik

smaak

  • fijne frisse lichte looksmaak
  • typische Allium
  • eerder sjalot nasmaak

gebruik

  • bloemen
  • stengels
  • blad

gerecht

  • gestoofd
  • saus
  • soep
  • salade
  • visgerechten

Keuken

Sinds de opmars van de Aziatische keuken raakt ook Chinese bieslook alom gekend. Ondanks dat het eigenlijk al sinds 1980 beschikbaar was op de Westerse markt, is het pas recent overal verkrijgbaar.

Tuinontwerp

 

Aanleg

 

Insecten

 

Soorten

 

Verwante soorten

 

Meer info

Bezoeken :

 

Boeken :

 

Sites :