Chinese Bieslook Eetbaar
Geschiedenis
Oudheid
Al sinds 4000 jaar terug is er melding van het gebruik van Chinese bieslook.
Naamgeving
Officiële benaming :
Familie :
Geslacht : Allium
Soortnaam : Tuberosum
Nederlandse benaming :
Chinese bieslook
Duitse benaming :
Franse benaming :
Engelse benaming :
Volksbenaming :
Plantlore
Volksgeloof
Plaatsnamen
Symboliek
Kenmerken
kenmerken | |
---|---|
hoogte | |
bloeitijdstip | nazomer |
bloemkleur | |
blad | platte stengels |
inhoud | |
geur | |
smaak | tussen knoflook(scherp) en bieslook (flauw) |
bloeiwijze :
blad :
groeiwijze :
Vindplaats
Standplaats
Combinatieteelt positief
Combinatieteelt negatief
Teelt
zaaien :
stekken :
scheuren :
Onderhoud
Oogst
Bewaren
Gebruik
smaak
- fijne frisse lichte looksmaak
- typische Allium
- eerder sjalot nasmaak
gebruik
- bloemen
- stengels
- blad
gerecht
- gestoofd
- saus
- soep
- salade
- visgerechten
Keuken
Sinds de opmars van de Aziatische keuken raakt ook Chinese bieslook alom gekend. Ondanks dat het eigenlijk al sinds 1980 beschikbaar was op de Westerse markt, is het pas recent overal verkrijgbaar.
Tuinontwerp
Aanleg
Insecten
Soorten
Verwante soorten
Meer info
Bezoeken :
Boeken :
Sites :