Fuchsia eetbaar

De gedachte dat fuchsia eetbaar is lijkt misschien nogal moeilijk te geloven, aangezien de felle bloempjes door hun felle kleuren eerder giftig lijken dan smakelijk. Toch zijn deze elfenbloempjes ook lekker en komen ze zeker bij gerechten als strooisel perfect tot hun recht.

Geschiedenis

Oudheid

 

Middeleeuwen

 

Naamgeving

Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :

Nederlandse benaming :

Duitse benaming :

Franse benaming :

Engelse benaming :

Volksbenaming :

Plantlore

Volksgeloof

 

Plaatsnamen

 

Symboliek

Kenmerken

kenmerken
hoogte
bloeitijdstip nazomer-herfst tot de eerste vorst
bloemkleur
blad
inhoud
geur
smaak

bloeiwijze :

blad :

groeiwijze :

Vindplaats

 

Standplaats

 

Combinatieteelt positief

 

Combinatieteelt negatief

 

Teelt

zaaien :

stekken :

scheuren :

 

Onderhoud

 

Oogst

 

Bewaren

 

Gebruik

uitwendig

inhoud

inwendig

Keuken

Aangezien de bloempjes niet door iedereen als eetbaar worden aanzien, is het beter om ze niet volledig te gebruiken bij gerechten, ze zouden namelijk snel kunnen verdwijnen naar de zijkant van het bord. Beter is de bloempjes te versnipperen om dan als strooisel of ingrediënt te gebruiken.  

smaak

gebruik

  • bloempjes

gerechten

  • dessert /strooisel
  • kruidenboter

Je kan boter een lekker en mooi accent geven door de fuchsia-bloempjes te verwerken in de boter of de boter gewoon door de bloempjes te kneden. Je kan hierbij ook combineren met rozen, goudsbloem en klaprozenblaadjes. 

Verzorging

 

Huishouden

 

Tuinontwerp

 

Aanleg

 

Insecten

 

Soorten

 

Verwante soorten

 

Meer info

Bezoeken :

 

Boeken :

 

Sites :