Fuchsia eetbaar
De gedachte dat fuchsia eetbaar is lijkt misschien nogal moeilijk te geloven, aangezien de felle bloempjes door hun felle kleuren eerder giftig lijken dan smakelijk. Toch zijn deze elfenbloempjes ook lekker en komen ze zeker bij gerechten als strooisel perfect tot hun recht.
Geschiedenis
Oudheid
Middeleeuwen
Naamgeving
Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :
Nederlandse benaming :
Duitse benaming :
Franse benaming :
Engelse benaming :
Volksbenaming :
Plantlore
Volksgeloof
Plaatsnamen
Symboliek
Kenmerken
kenmerken | |
---|---|
hoogte | |
bloeitijdstip | nazomer-herfst tot de eerste vorst |
bloemkleur | |
blad | |
inhoud | |
geur | |
smaak |
bloeiwijze :
blad :
groeiwijze :
Vindplaats
Standplaats
Combinatieteelt positief
Combinatieteelt negatief
Teelt
zaaien :
stekken :
scheuren :
Onderhoud
Oogst
Bewaren
Gebruik
uitwendig
inhoud
inwendig
Keuken
Aangezien de bloempjes niet door iedereen als eetbaar worden aanzien, is het beter om ze niet volledig te gebruiken bij gerechten, ze zouden namelijk snel kunnen verdwijnen naar de zijkant van het bord. Beter is de bloempjes te versnipperen om dan als strooisel of ingrediënt te gebruiken.
smaak
gebruik
- bloempjes
gerechten
- dessert /strooisel
- kruidenboter
Je kan boter een lekker en mooi accent geven door de fuchsia-bloempjes te verwerken in de boter of de boter gewoon door de bloempjes te kneden. Je kan hierbij ook combineren met rozen, goudsbloem en klaprozenblaadjes.
Verzorging
Huishouden
Tuinontwerp
Aanleg
Insecten
Soorten
Verwante soorten
Meer info
Bezoeken :
Boeken :
Sites :