Suikermaïs Eetbaar
Geschiedenis
Oudheid
Middeleeuwen
Naamgeving
Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :
Nederlandse benaming :
Duitse benaming :
Franse benaming :
Engelse benaming :
Volksbenaming :
Plantlore
Volksgeloof
Plaatsnamen
Symboliek
Kenmerken
kenmerken | |
---|---|
hoogte | |
bloeitijdstip | |
bloemkleur | |
blad | |
inhoud | zeer veel suiker |
geur | |
smaak |
bloeiwijze :
blad :
groeiwijze :
Vindplaats
Standplaats
Combinatieteelt positief
Combinatieteelt negatief
Teelt
zaaien :
Zaai de maïs voor in potten binnenshuis in april om ze vervolgens in mei in de vollerend te kunnen uitplanten
Onderhoud
Oogst
Wanneer de haartjes bruin kleuren is de kolf klaar om te oogsten
Bewaren
Suikermaïs is niet bewaarbaar aangezien de suikers na een half uur reeds omgezet worden naar zetmeel. Er is een gigantisch smaakverschil tussen diegene die je in de winkel koopt en de kolven die je in de eigen tuin kan oogsten en direct opeet.
Gebruik
uitwendig
inhoud
inwendig
Keuken
Inhoud
Recepten
Leg de geoogste kolf snel in kokend water om na 10 minuten inde strijken met boter en bij te kruiden met zout en peper. Hierdoor verkrijg je een samenstelling van verschillende smaken in één enkele hap.
Tuinontwerp
Aanleg
Omwille van de bestuiving zet je suikermaïs steeds in blokken of dichte rijen. Neem hierbij de rijafstand van 20 cm en 50cm in de rij zelf.
Insecten
Soorten
Verwante soorten
Meer info
Bezoeken :
Boeken :
Sites :