Suikermaïs Eetbaar

Geschiedenis

Oudheid

 

Middeleeuwen

 

Naamgeving

Officiële benaming :
Familie :
Geslacht :
Soortnaam :

Nederlandse benaming :

Duitse benaming :

Franse benaming :

Engelse benaming :

Volksbenaming :

Plantlore

Volksgeloof

 

Plaatsnamen

 

Symboliek

Kenmerken

kenmerken
hoogte
bloeitijdstip
bloemkleur
blad
inhoud zeer veel suiker
geur
smaak

bloeiwijze :

blad :

groeiwijze :

Vindplaats

 

Standplaats

 

Combinatieteelt positief

 

Combinatieteelt negatief

 

Teelt

zaaien :
Zaai de maïs voor in potten binnenshuis in april om ze vervolgens in mei in de vollerend te kunnen uitplanten 

Onderhoud

 

Oogst

Wanneer de haartjes bruin kleuren is de kolf klaar om te oogsten

Bewaren

Suikermaïs is niet bewaarbaar aangezien de suikers na een half uur reeds omgezet worden naar zetmeel. Er is een gigantisch smaakverschil tussen diegene die je in de winkel koopt en de kolven die je in de eigen tuin kan oogsten en direct opeet.

Gebruik

uitwendig

inhoud

inwendig

Keuken

Inhoud

Recepten

Leg de geoogste kolf snel in kokend water om na 10 minuten inde strijken met boter en bij te kruiden met zout en peper. Hierdoor verkrijg je een samenstelling van verschillende smaken in één enkele hap.

Tuinontwerp

 

Aanleg

Omwille van de bestuiving zet je suikermaïs steeds in blokken of dichte rijen. Neem hierbij de rijafstand van 20 cm en 50cm in de rij zelf. 

Insecten

 

Soorten

 

Verwante soorten

 

Meer info

Bezoeken :

 

Boeken :

 

Sites :